WorldMoves is een concept rondom een mobiliteitshulpmiddel wat meerdere doelen dient. De tricycle, een handaangedreven driewielfiets, biedt in eerste instantie mobiliteit aan de gebruiker. Ten tweede wordt er werkgelegenheid mee gecreëerd waardoor mensen met een beperking actief deel kunnen participeren in de maatschappij. De tricycle wordt zo een bruikbaar middel om werk uit te voeren. Men kan bijvoorbeeld goederen transporteren met de tricycle of goederen verkopen direct vanuit de tricycle. Ten derde biedt het een inkomstenbron voor de lokale ondernemer welke de tricycles vervaardigd. Dit is een sprekend voorbeeld van een concept dat aansluit op de visie van Movendi, dat mensen met een fysieke beperking een kans krijgen om volwaardig mee te draaien in de samenleving.

Het concept is ontstaan vanuit het het GhanaMoves initiatief. Meerdere studenten van diverse opleidingen hebben hier sinds 2007 aan bijgedragen. Zo hebben de technische studenten zich bezig gehouden met het ontwikkelen van de tricycle, die vervaardigd dient te worden in de lokale omgeving. Maar ook bedrijfskundigen hebben onderzocht hoe de tricycle het best op de markt kan worden gebracht en met welke commerciële partijen samengewerkt kan worden. Zie hier een mini-documentaire over het allereerste Moves-project in Ghana.

Wij staan ten volle achter dit concept en zien ook graag op andere plaatsen in de wereld uitgevoerd worden, ‘we hope to see the WorldMoves’. We worden hierin bevestigd door positieve reacties uit binnen- en buitenland. Een grote bevestiging was het winnen van de Toon van Tuylprijs in 2007. 

Op basis van het initiele project in Ghana, zijn verschillende spin-offs ontstaan, zoals het UkraineMoves project
Ook is het ontwerp van de tricycle gedeeld met verschillende sociale ondenemers/organisaties die het product ook graag willen aanbieden aan mensen met een handicap. Het ontwerp is gedeeld met:

Sakaramenta in Malawi
Shonaquip in Zuid Afrika
Cycling out of Poverty in Kenia en Oeganda

FanMilk (3)De WorldMoves projecten (2)