Samen staan we sterker!

DSC_0348In de afgelopen jaren is een samenwerking ontstaan met verschillende stichtingen. Hieronder vindt u een overzicht van deze organisaties, waarbij u ook een link aantreft naar de sites van deze organisaties. Naast de samenwerking met stichtingen, staat Movendi ook open voor structurele samenwerking met het bedrijfsleven.  

Movendi Foundation wil inspringen op de nieuwe trend waarin bedrijven werknemers tijdelijk naar ontwikkelingslanden uitzenden om ervaring op te doen. Een korte of langere periode in het buitenland heeft zowel voor het betreffende bedrijf als voor de werknemers een positieve uitwerking. Naast dat dit een mooie manier is om “maatschappelijk verantwoord” te ondernemen is het een bijzondere manier om de werknemer een waardevolle ervaring aan te bieden namens het bedrijf. Movendi wil bedrijven die geïnteresseerd zijn werknemers een werkstage in ontwikkelingslanden te laten lopen faciliteren. Naast het vinden van geschikte locaties kan Movendi gedurende het hele traject een actieve rol in het geheel spelen.

Sander Projects

Sander van Dooren ondersteunt en adviseert revalidatiebedrijven in ontwikkelingslanden. Met name in de verschillende WorldMoves projecten heeft Sander Projects een grote rol gespeeld. Sander heeft vanuit zijn werk als PUM vrijwilliger onder andere veel contact met Mak-D, het bedrijf in Ghana dat rolstoelen maakt en voor ons de eerste tricycles heeft geproduceerd.

Stichting Friends Indeed

Friends Indeed richt zich op scholing van kinderen in voornamelijk India. Friends Indeed is de stichting die ons in 2002 op de mogelijkheden van een project in Kakinada heeft gewezen. Zowel tijdens de voorbereidingen als tijdens de uitvoer van Indiaproject2003 hebben we heel veel gehad aan de wijze woorden, waardevolle tips en ondersteuning van Friends Indeed. In 2011 is de samenwerking uitgebreid met het gezamenlijk opzetten van het Campus Challenge project in Vizaq, India.

Stichting Orion

In juni 2005 zijn wij in contact gekomen met Stichting Orion. Deze stichting houdt zich bezig met Orthopedie en Revalidatie in Ontwikkelingslanden. Stichting Orion heeft ons uitgenodigd in november 2005 mee te gaan naar Ghana om te onderzoeken of het door hen gesponsorde projecten in aanmerking komen voor initiatieven zoals Indiaproject2003 en/of stageopdrachten.

Hand in Hand

Operation Hand in Hand in de Ghanese stad Nkoranza biedt sinds 1992 onderdak aan gehandicapte en in de steekgelaten kinderen. Begin Juni 2006 leven hier 40 kinderen en jong-volwassenen. Door de werk-, onderwijs- en recreatieprogramma’s streeft de gemeenschap er indirect naar om de jong-volwassenen steeds onafhankelijker te maken.

Students 4 Sustainability

Stichting Students 4 Sustainability is een studentenorganisatie van de TU Delft die wil laten zien dat duurzaamheid werkt. Deze organisatie versterkt Movendi Foundation in het GhanaMoves project.

Hands & Feet

Het doel en de visie van Hands & Feet is het interesseren en stimuleren van mensen (vooral jongeren) om handen en voeten te geven aan hun geloof. Het gevolg hiervan is het werkelijk in de praktijk brengen van hun geloof door zich in binnen- en/of buitenland in te zetten voor een maatschappelijk doel. Door het geven van hulp, liefde, geld en tijd, andere mensen helpen waar nodig! Hands & Feet heeft in Oekranie het OekraineMoves project opgezet, een spin-off van WorldMoves.